HASTANEMİZDEN 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
16 Mayıs 2020

HASTANEMİZDEN 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Başhekimimiz Dr. Bilal BAYKAL, Birleşmiş Milletler Engellileri Koruma Milli Koordinasyonu Kurulunca 10-16 Mayıs olarak belirlenen Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dr. BAYKAL, içinde bulunulan bu anlamlı haftanın engellilerin içinde bulundukları sorunların anlaşılması, ortaya konulması ve çözümlenebilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. İdil Devlet Hastanesi olarak engelli vatandaşlarımızın başta sağlık hizmetlerine erişimi olmak üzere yaşam kalitelerinin artması için kurumsal koşulları iyileştirme ve geliştirme çabası içinde olduklarını, bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını yönündeki temennilerini belirtti.

Hastanemiz Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Fatih ÖZAT, tıbbi sosyal hizmet birimi olarak engelli danışanlarımız için gerekli mesleki çalışmaları optimal düzeyde yürüttüklerini ifade ederek evde sağlık hizmetleri, mekansal düzenlemeler, işaret dili bilen çalışan görevlendirilmesi konuları başta olmak üzere engellilere yönelik düzenlemelerin devam ettiğini belirtti.