Hasta Rehberi

Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları

REFAKAT POLİTİKAMIZ

Tedavi sırasında hastaya yardımcı olmak üzere; mevzuatın ve hastanemizin imkanlarının elverdiği ve hastanın sağlık durumunun gerektirdiği ölçüde, tedaviden sorumlu doktorun uygun görmesine bağlı olarak, hastanın refakatçi bulundurma hakkı vardır. Bu hakkın nasıl ve ne zaman kullanılacağı hastanemizde belirlenen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Hastanızın sağlığı açısından bu konuda bize yardımcı olmanızı ve hastanemizin refakatçi politikası çerçevesinde belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde hastanıza refakat etmeniz gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

REFAKATÇİ KURALLARI

• Hastanemizde refakatçilerin kalması için uygun koşullarımız sağlanmıştır.
    • Hastanıza refakatçi gerekip gerekmediği konusunda doktor ve hemşire sizi bilgilendirir.
    • Refakatçilerin hastanemizin tüm kurallarına uyması beklenir.
    • Refakatçilerin hastalarının bakımına sadece doktorun ve hemşirenin izin verdiği ölçüde yardım etmesi beklenir.
    • Refakatçinin, hastanın güvenliği açısından doktor ve hemşirelerin bilgisi dışında herhangi bir uygulamada bulunmamalıdır.
    • Hemşirelerce verilen hasta bakım eğitimi kurallarına uyulmalıdır.(El hijyeni, düşme riski eğitimi)
    • Hastasının yanından ayrılacağı durumda ve refakatçi değişimlerinde hemşireye haber verilir.
    • Size ve hastanıza huzurlu bir ortam sağlayabilmemiz için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmamanız, gürültü yapmamanız gereklidir. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekmektedir.
    • Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilmelidir.
    • Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemelidir.
    • Refakatçiler, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir müdahalede bulunmamalı, yiyecek, içecek verilmemelidir.
    • Refakatçiler hastane içinde tütün ve alkol kullanmamalıdır.

21 Mart 2022